lauantai 21. huhtikuuta 2018

Karaoke Nightclub Swengi 18.4.2018 Helsinki

Tällä kertaa levottomat jalkani johtivat minut Iso Roobertin kadulla sijaitsevaan Karaoke Nightclub Swengiin. Swengi on toiminut nykyisellä nimellään jo vuodesta 2002, mutta jostakin syystä en ole aiemmin törmännyt nimeen tai vieraillut paikassa. Aiemmin samalla paikalla oli 60-luvulla perustettu Budabest, joka muuttui vuonna 2000 Vivaksi.



Saapuessani keskiviikkoiltana noin ilta kymmenen aikaan paikalle, varoitteli mukavan tuntuinen portsari viikonpäivien hiljaisuudesta. Portsari totesi Swengin olevan enemmän viikonloppupaikka, joten tilaa laulannalle siis olisi. Paikalla oli kuitenkin onnekseni myös muita ihmisiä. Viiden hengen englanninkielinen seurue oli paikalla viettämässä lauluntäyteistä iltaa, ja noin puolen tunnin sisällä saapumisestani paikalle ilmestyi kymmenhenkinen opiskelijaporukka sekä pari yksinäistä sutta laulamaan karaokea. Englanninkielinen seurue oli hyvin aktiivista kannustamaan ja taputtamaan. Heidän poistuttua sai laulaja lauleskella aika ominensa. Muulta yleisöltä ei reaktioita juurikaan kuulunut.

Swengin yökerhohistoria näkyy paikan olemuksessa. Pienen laululavan edessä on aidoilla rajattu tanssikarsina, jonka ympärillä nahkaisia sohvia, penkkejä ja baarijakkaroita pöytineen. Hämärä valaistus on punasävytteinen ja UV-valoilla kyllästetty. Karaoketilassa on arviolta sata istumapaikkaa. Kuulin myöhemmin, että Swengissä on myös yläkerta, mutta lyhyen vierailuni aikana se jäi näkemättä. 

Biisivalinnat tehdään Swengissä perinteiseen tapaan paperilapuille, jotka toimitetaan tiskille. Valittavat kappaleet löytyvät paperisista vihkoista, joihin piirtäminen oli ehdottomasti kielletty. Biisilistat on myös luettavissa Swengin internetsivuilla osoitteessa swengi.fi. UV-valot toimivat hämärässä tilassa loistavasti valkoisten paperilappujen ja vihkojen kanssa. Useista kaiuttimista soiva musiikki oli tasapainoista ja äänenvoimakkuus oli maltillisella tasolla.

Laululavalla oli kaksi mikrofonitelinettä, joihin oli teipattu kiinni kaksi johdollista mikrofonia. Toinen mikeistä oli Shuren SM58 ja toinen joku muu. Mikkien lisäksi lavalla oli kaksi lattiasta kattoon ulottuvaa metallitankoa, jotka oli todennäköisesti tarkoitettu tukemaan laulajia vaikeammissa kohdissa tai tiloissa. Tangot olivat niin lähellä toisiaan, ettei tankotanssi todennäköisesti onnistuisi. Monitorointi oli lavalla hoidettu molemmin puolin katossa olleilla kaiuttimilla, joista toinen oli suunnattuna jonkin verran lavan eteen. Laulutuntuma oli maltillisesta äänenvoimakkuudesta huolimatta hyvä, ja kappaleiden säädöt tapahtuivat nopeasti laulajan vaihtuessa. Karaoken pyörittäjän 17 vuoden karaokekokemus näkyi toiminnassa todella positiivisesti.

Swengin henkilökunta oli ystävällistä ja he neuvoivat mielellään karaokeen liittyvissä kysymyksissä. Hiljaisen illan aikana karaoken pyörittäjä osallistui ajoittain myös myyntityöhön. Hanaolut maksoi Swengissä 4,5 €. Jostakin syystä olut ei tällä kertaa ollut oikein oman suun mukaista. Narikalle tuli hintaa 2,5 €.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti